"ОТ КОСМОСА С ЛЮБОВ" НА СТАНИСЛАВА ЧУРИНСКИЕНЕ

Преход и илюзии

   В началото на 90-те години на 20-ти век ни споходи инвазия на лекомислие и посредственост, макар началото на прехода да предполагаше избуяване на митичния български дух, който да прекърши злите демони, населявали родината ни 45 години. Всеки един българин получи правото да изгради наново живота си и да просперира със собствени усилия, да прогледне отвъд завесата, която преекспонираше до този момент само преработени до неузнаваемост образи от действителността. Всичко забранено и ограничавано се изсипа върху бедната на илюзии глава на българина и той започна да поема на големи глътки от изобилието. Някъде по това време става ясно, че няколко невидими извънземни са започнали да контактуват с “избраните” нашенци.
   Станислава Чуринскиене ни запознава с Лора, майка, която приема за своя мисия да научи дъщеря си Ангелина на тайнствата на езотериката и да ѝ втълпи, че е една от избраните за предстоящата голяма Промяна. Под диктовката на извънземното Ейнар, планът е начертан и майка и дъщеря се заемат с изпълнението му. Момичето попива всичко с жаждата на деликатно същество и поема по предначертания от майка ѝ път с мисълта за предстоящите велики дела. В живота на Ангелина всичко потребно идва от Лора и тя пренебрегва очарованието на детството си, за да преследва една илюзия.
   “От Космоса с любов” и книга за влиянието на родителите в развитието на децата си, как грешките във възпитанието могат да пречупят една едва прохождаща личност.

 

   Прозата на Чуринскиене е вълшебна и проникваща в най-закътаните места на човешката душевност. Героите ѝ са реални – щастливи или страдащи, те докосват с пълнотата на образите си.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s