„Животът ми като екшън герой“ („Историите на Дерек“ – 2 книга) на Дженет Тажиян

Приключенията сами идват при Дерек

1-190883_b   Втората книжка за Дерек е вече прочетена, а резултатът е едно голямо забавление и чудно прекарано време. Ако при човек на моята възраст тази книжка е забавна, то на някое хлапе тя би се сторила абсолютното забавление за голямото междучасие, уикенда или някоя щура ваканция. „Животът ми като екшън герой“ („Софтпрес“, 2015) продължава традицията от първата книжка – „Животът ми като таен агент“ – да предоставя на страниците си илюстрациите на сина на авторката – Джейк Тажиян. Самият Дерек попълва регулярно свой картинен речник, който му помага да запамети нови и непознати думи.
   Дерек е отново на училище и очаква с нетърпение своя нов учител, мъж. Да, момчето е страшно заинтригувано, защото досега е имало само учителки, без да се смята учителят по физическо. Но господин Марони така и не се появява, защото в семейството му се е случила трагедия и той трябва да замине, за да гледа майка си. Заместничката му се оказва госпожица Маккодъл (Макгъдел за по-интересно, както са я нарекли децата), учителката от предучилищната група. Навикът ѝ да гъделичка децата вече не може да се осъществи, защото би било страшно неудобно и за нея, и за тях. Дерек и сега не може да се надява, че госпожица Маккодъл ще престане да му дава домашни или ще го кара да чете книги, но поне може да си поиграе след училище с новия си любимец – маймунката капуцин Франк. Франк е още малък и се налага да бъде гледан от приемно семейство известно време, преди да започне да се обучава за помощник на хора в неравностойно положение. Маймунката чудесно допълва кучето Боди вкъщи, но за нея трябва да се полагат по-специални грижи – сменяне на памперс и отговорно наблюдение, за да се направи беля или да си навреди по някакъв начин. Дерек не е запленен от новите си задължения, но няма против да гушка маймунката.
   Един ден, докато се забавлява с приятеля си Мат, Дерек е забелязан от каскадьор, който му предлага да се снима като дубльор в няколко сцени от филм за извънземни. Той трябва да направи няколко каскади, които главният герой не може. Напълно запленен Дерек се изпълва с голям ентусиазъм, но впоследствие разбира, че ще е дубльор на момиче и ще носи перука. Любопитната информация е светкавично разпространена в училище и съучениците му се възползват от нея по своя си гаден начин. Дерек дори е на път да изгуби най-добрия си приятел. Но нещата може и да не са толкова гадни, защото момичето се оказва известната на всички тийнейджъри млада актриса Таня Билингс, а това си е страхотна новина.
   Дерек все още изпитва непоносимост към четенето и отлага това си училищно задължение най-редовно. Участието му във филм ще накара родителите му да изготвят договор в три точки, който той да подпише. В него влиза четенето и смяната на памперсите на капуцина Франк. Едно недоглеждане от страна на Дерек, може да го раздели завинаги с маймунката.
   Много се радвам, че започнах да чета тази поредица, защото ме отърсва от напрежението. Със специфичния си шрифт, тези книжки са лесно и бързо четими. Знам, че хлапетата им се радват изключително много, затова ги препоръчвам горещо. Съвсем скоро ще пиша и за третата – „Животът ми като автор на комикси“. А и се надявам следващите книжки да продължат да излизат на български.
Оценка от мен: 4.1 / 5
Друго ревю:

4 мнения за “„Животът ми като екшън герой“ („Историите на Дерек“ – 2 книга) на Дженет Тажиян

  1. Pingback: „ЖИВОТЪТ МИ КАТО АВТОР НА КОМИКСИ“ („ИСТОРИИТЕ НА ДЕРЕК – 3 КНИГА) НА ДЖАНЕТ ТАЖИЯН | Книжен Петър

  2. Pingback: „Животът ми като автор на комикси“ („Историите на Дерек“ – 3 книга) на Дженет Тажиян | Книжен Петър

  3. Pingback: „Животът ми като смотльо“ („Историите на Дерек“ – 4 книга) на Дженет Тажиян | Книжен Петър

  4. Pingback: „Животът ми като геймър“ („Историите на Дерек“ – 5 книга) на Дженет Тажиян | Книжен Петър

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s