„Зигфрид“ („Пръстенът на нибелунга – книга 3), текст – Елена Павлова

Битката на Зигфрид

1-24567654   Една от приятните изненади пред последните години е излизането на четирите книги по либретото на Вагнер, богато илюстрирани от Петър Станимиров и с текста на Елена Павлова. „Пръстенът на нибелунга“ определено е сред върховете на българското книгоиздаване и прави страхотно впечатление на читателите, които хващат книгите за първи път. Старогерманските легенди оживяват и благодарение на интерактивното мобилно приложение, което доставя незабравимо преживяване на хора от всички възрасти. Удоволствието да прочета „Рейнско злато“ и „Валкирия“ не може да се опише с думи, а и приключението за мен още не е свършило. „Зигфрид“ („Кибеа“, 2016) продължава историята за магическия пръстен и тиарата, достигайки до подстъпите на развръзката. Усещането за драматизъм е на линия, освен това една красива девойка очаква да бъде разбудена от прекрасен младеж със силни мишци и боен дух. 🙂

   Героят със свободна воля Зигфрид вече е силен млад мъж, който все още не е наясно с предоставената му от заинтересованите роля. Богове и нибелунги едва ли ще се откажат от битката, при положение че отстрани се води тиха борба за власт, чието основно оръжие се намира в заредени с мощна магия предмети, намиращи се в лапите на дракона Фафнир. От едната страна са Миме, ламтящия за богатство настойник на Зигфрид, и Алберих, който се опива от властта и се надява да стане неуязвим за враговете си. От другата са Хаген, брат му Гюнтер, нароченият за последната битка, и богът Вотан, самите те начело на план, който да прати Зигфрид срещу Фафнир. Младежът си няма ни най-малка представа какви интриги се въртят около него и с изненада научава, че е воден за носа. Денят на предопределеното настъпва и героите са готови за своите награди.

   Написана увлекателно, книгата се чете бързичко и с напрегнато очакване за развръзката. Изпълнението е безупречно, което ми дава повод от време на време да правя препоръки на заинтересованите от легендарни герои и приказни сюжети. Скоро ще видя какво се случва в края на историята, така че отново ми предстои среща с прекрасно издание.

Оценка от Книжен Петър: 5 / 5

Други ревюта:

Книжни криле
Книголандия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s