„Момчето нинджа – 2: Нинджата започва да лети!“ (Книга 2) на Ан Доу

Летящото приключение на Нелсън

1-220022_b   Какви ли не забавления могат да си спретнат група хлапета! Нелсън Кейн обаче е малко встрани от тях и трябва да се постарае, за да привлече внимание. Но пък е наследствен нинджа, а това е доста строго пазена тайна и никой извън семейството не трябва да разбира. Така Ан Доу заплита новото приключение в „Момчето нинджа: Нинджата започва да лети!“ („Кръг“, 2019, с превод на Юлия Спиридонова – Юлка) Типично за десетгодишните, всичко се случва вихрено и е страшно важно да е интересно. С втората книга поредицата започва да придобива собствен образ, макар да припокрива доста от идеите на други подобни. Всъщност Нелсън живее в среда, която го разграничава от средностатистическите хлапета, но пък си има баба изобретател и тепърва ще се справя с предизвикателството да е нинджа. Там го чака и Сара, която трябва да бъде убедена, че си заслужава да го има за приятел.  Всичко изглежда невинно в очите на поотрасналите читатели, но много важно и почти съдбовно за по-малките. Не искаш да изглеждаш като смотльо? Ето ти един начин да се отървеш от тази приумица на съдбата.

   Нелсън си има своите слабости, но така е с всички десетгодишни, които тепърва има да растат и да развиват своите умения. За да стане истински нинджа, той трябва поне да лети. За щастие около него винаги са мама, баба Пат и братовчеда Кени. Четиримата живеят в склад за отпадъци, но имат страхотни идеи да се справят с всичко. Сега бабата на Нелсън е изобретила реактивна раница (освен мотоциклет, захранван от банани и скейт, движещ се с моркови) и се кани да проведе обучение. За зла беда по същото време всички машини започват да се държат странно и опасността за град Дъг Крийк е прекалено голяма. Освен със страховете си, нашата компания ще трябва да се сбори и срещу опасните идеи на познат злодей.

   Книгата е много приятна за четене и би се харесала на хлапетата. Посланията отново са на линия, но нито дразнят, нито са скучни. Особено забавни са ми илюстрациите на Джереми Лей, който визуализира прекрасно хумористичните нотки в текста. Интересно ми е продължението, защото Ан Доу е решил да заплете малка мистерия и поднася всичко на малки хапки. Току-що погледнах в Goodreads и видях корицата на четвъртата книга от поредицата, излязла съвсем наскоро. Ще чакам красивите български издания.

Оценка от Книжен Петър: 4.4 / 5

В поредицата:

Едно мнение за “„Момчето нинджа – 2: Нинджата започва да лети!“ (Книга 2) на Ан Доу

  1. Pingback: Момчето нинджа 2: Нинджата започва да лети!“ от Ан Доу – Книжни Криле

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s